Охранител на Братя Галеви преби свой съсед

share

След повече от три месеца, откакто са в неизвестност, Братя Галеви напомниха за себе си чрез едно от най-доверените си лица. Основният им охранител преби мъж в дома му. Причината - вдигал шум.

Стоимен Христов живее и работи в Лондон, а в Дупница се връща за по месец в годината. След дискотека в събота срещу неделя се прибрал вкъщи с двама свои приятели. Шумната компания подразнила съсед на третия етаж, който връхлетял в жилището и пребил Стоимен пред очите на съпругата и едногодишното му дете, съобщи БТВ.

Много сме уплашени и двамата. Спим при роднини. Ходя с тях да взема малко дрешки и лекарства на детето от апартамента, но ме е страх да се прибера, разказва Христина Велева, съпруга на Стоимен.

Пребитият мъж е приет в болница. Съпругата му веднага подава жалба в полицията срещу бияча - Васил Капланов, с прякор Каплата, един от най-доверените хора на мистериозно изчезналите Братя Галеви.

„Аз съм го виждал с пистолети, с пушки излиза от апартамента, с калашници. Мислите ли, че мога да се кача и да му кажа нещо? Примерно като се карат с жена му, аз да не би да се качвам горе и да го бия или пък някой от всичките други комшии”, коментира Стоимен Христов.

След инцидента Каплата е неоткриваем.

Призовка да се яви за разпит полицаите връчват на жена му.

Водещи новини

Още новини