МВР засече 29 души да шофират пияни и 7 под въздействието на наркотици

Bulphoto (архив)
share

В рамките на изминалия ден са установени  29 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 18 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират седем водачи, други седем са отказали да бъдат тествани, съобщават от пресцентъра на МВР.

11 541 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция, за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщават от пресцентъра на МВР.

Извършен е контрол на 13 759 водачи и пътници. Съставени са 2920 фиша и 747 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.

МВР залови 11 пияни и 7 дрогирани шофьори за ден

Един човек е загинал, а 18 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха също от пресцентъра на МВР по-рано днес.

Водещи новини

Още новини