Удариха полицай с бутилка при проверка в хасковско село

Pixabay
share

Служител на реда е бил заплашен и ударен със стъклена бутилка при проверка в хасковското село Узунджово снощи, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Хасково. За телесна повреда над длъжностно лице са задържани 37-годишен мъж от селото и още трима негови съселяни.

В 21:00 ч. автопатрул е извършвал рутинен обход в селото и установил, че в къща е пусната силна музика. На собственика на дома – 44-годишен мъж, е отправено устно предупреждение да намали или спре музиката. В 22:16 ч. на спешния телефон е подаден сигнал за нарушение на нощната тишина на същия адрес. Полицаите отново посетили мястото и констатират същото нарушение.

При вида на служителите, собственикът и присъстващите мъже проявили агресия като заплашили служителите с дървен сап и хвърлили бутилка с алкохол, която рикоширала по входната врата и ударила в предната част на главата единия полицай.

От удара той изпаднал за кратко в неадекватно състояние. Отведен е в спешното отделение на хасковската болница, където медиците са констатирали травма на главата с главоболие, световъртеж и гадене. В ареста на хасковското управление са 37-годишният, хвърлил бутилката, ударила полицая, и още трима мъже - на 30, 40 и 61 г., всички от селото.

Полицията провежда акция в Сунгурларе след трагедията в с. Прилеп

Работата по образуваното бързо производство продължава, допълват от полицията.

Последният случай на агресия срещу униформен служител в Хасковско беше на 15 май т.г., когато в село Брягово мъж размаха брадва срещу полицаи и отправи към тях закана за убийство. Впоследствие той беше наказан с пробация. 

Водещи новини

Още новини