Спипаха шеф на ДАИ с незаконни ловни трофеи

share

Директорът на Държавна автомобилна инспекция (ДАИ)-Стара Загора е заловен в притежание на незаконни ловни трофеи. Това съобщиха от Българска фондация „Биоразнообразие”.

Проверката е извършена в град Мъглиж. Това е поредната съвместна акция, извършена от природозащитните организации СДП Балкани и Българска фондация „Биоразнообразие”, както и представители на Регионалните инспекции на околната среда (РИОСВ), и полицията в обществени заведения по предварително подадени сигнали. По сигнал рано сутринта вчера служители на РИОСВ – Стара Загора, Районно управление „Полиция” Мъглиж, както и представители на Сдружение за дива природа „Балкани” и Българска фондация „Биоразнообразие” започнаха проверка на механа и хотел „Телбизови къщи” в град Мъглиж. Веднага е открита меча кожа. В продължение на два часа концесионерът на заведението категорично отказвал да подписва всякакви документи, както и да даде лична карта, за да му бъде съставен акт. Собственикът на заведението се оказал директорът на ДАИ Стара Загора. При опит да му бъде съставен акт и да бъде иззет трофеят, той отказал всякакво съдействие.

Държавният служител започнал да заплашва служителите на РИОСВ – Стара Загора и на РУП – Мъглиж, да им се подиграва, като злоупотребявал многократно със заплахи за саморазправа чрез служебните връзки, които притежава и служебното влияние, с което разполага. Съставен му е акт за нарушение на частно лице.

След многобройни телефонни разговори, проведени по случая с най-различни лица директорът на ДАИ Стара Загора най-накрая предал мечата кожа, като се разписал на акта с възражение срещу служителите на РИОСВ – Стара Загора за начина, по който е била проведена проверката. Кожата, която била от малко мече, е иззета и конфискувана за доказателство при бъдещото следствие.

Водещи новини

Още новини