Младеж кара кола с фалшиви номера

Булфото
share

21-годишен, управлявал лек автомобил с интервенция на рамата и неистински регистрационен талон, беше задържан в Елин Пелин. В колата полицаите открили и нарязани на парчета регистрационни табели на „Ауди А3”, обявено за издирване предния ден, откраднато в района на столичното Шесто РУП.

Във вторник около 3.40 часа през нощта патрулиращи полицаи спрели за проверка в с. Гара Елин Пелин лек автомобил „Фолксваген Голф 4” със софийска регистрация, управляван от С.С./21г./ от селото. По време на проверката униформените се натъкнали на множество нарязани парчета от регистрационен номер на автомобил, поставени в картонена кутия на предната дясна седалка. Полицаите незабавно уведомили колегите си от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към областната дирекция. В резултат на съвместно проведените процесуално-следствени действия се установило, че парчетата са от регистрационни табели, числящи се на лек автомобил „Ауди А3”, сив металик.

Обяснението, което водачът дал, било, че ги е намерил в близост до контейнер. При направената справка станало ясно, че колата е противозаконно отнета във вторник в района на Шесто РУП- СДВР и впоследствие обявена за общодържавно издирване. Криминалистите предали информацията на колегите си от столичната дирекция. „Фолксваген”-ът бил подложен на обстоен оглед, при който категорично било констатирано, че е извършена интервенция върху номера на рамата, а също така и че автомобилът е с неистински регистрационен талон. След приключването на огледа автомобилът е иззет. С.С. е задържан в районното управление за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 345 от НК. Материалите са докладвани на районната прокуратура. Работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава.

Водещи новини

Още новини