Арестуваха младежи за грабежи

share

Тийнейджър бе заловен като заподозрян в грабеж, извършен в Пловдив преди седмица. Тогава около 22 ч. на ул.”Презвитер Козма” непознат повалил на земята 24-годишна пловдивчанка и й отнел мобилния телефон, който бил на стойност около 1000 лева.

В хода на разследването криминалистите от Второ РУП в града уличили в нападението Г.Ш./18 г./. Той е известен на полицията с предишния свои деяния.

След 24-часово задържане в полицейското управление, младежът е преместен в следствения ареста за 72 часа. При проверката на случая е станало ясно още, че подбудители и помагачи на задържания при грабежа са били К.Б./22 г./ и 19-годишните Л.Я. и Н.М. Всички те са задържани в ареста за 24 часа.

Друг младеж бе заловен след извършена от него кражба в Първомай. Вчера в полицейското управление в града е бил получен сигнал от 70-годишен мъж, че от личния му автокран, паркиран на кръстовището на ул.”Княз Борис” и околовръстния път, са били откраднати акумулатор, метално въже с четири куки, пет тръби, метален лост и три чугунени плочи.

При проверката полицаите установили вероятния извършител на кражбата – А.И. /25 г./ от същия град. Мъжът, който е известен на полицията и осъждан, е задържан в ареста за 24 часа.

Водещи новини

Още новини