Иззеха 300 хиляди къса цигари без бандерол в София и Сливенско

share

След провеждането на две спецакции, служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) откриха и иззеха огромно количество контрабандни цигари, съобщи агенция Фокус. Операциите са се провели на територията на София и Сливен.

 Вчера около 14.30 часа антимафиотите „атакували“ склад на територията на столицата. Полицаите получили сигнал, че в помещението се съхраняват цигари без бандерол. В хода на операцията са задържани четирима мъже – Е.Ч. на 33 години, осъждан няколкократно за контрабанда, Ш.А. на 35 години - регистриран за държане на акцизни стоки, С.С. на 46 години и Н.Ф на 44 години. При претърсване на лекотоварния автомобил, с който групата разпространявала незаконните тютюневи изделия, служителите на ГДБОП открили специално изграден тайник. Иззети са общо 237 000 къса цигари без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

Аналогична операция е проведена и на територията на Нова Загора. На автомагистрала “Тракия ” (в участъка до гр. Нова Загора) антимафиотите спрели за проверка лек автомобил “Пежо”, шофиран от 31-годишния К.М. от Сливен. С него пътувал и връстникът му Х.Й., също от Сливен. Последвало претърсване на колата, в багажника, на която проверяващите открили 70 000 къса цигари от различни марки. Двамата мъже опитали да подкупят антимафиотите и им предложили сума от 2000 лева, за да заобиколят закона. К.М. и Х.Й. са задържани в рамките на 24 часа. По случая също е образувано досъдебно производство.
 

Водещи новини

Още новини