Разследват мъж, хвърлил камък по градски автобус в Перник

Pixabay
share

Мъж е хвърлил камък по пътнически автобус в Перник, съобщиха от общинската администрация, като информират, че вандалският акт е заснет от камерите за денонощно видеонаблюдение в града на 8 април, малко след 22:00 часа. Мястото е автобусната спирка в квартал "Димова махала".

Записът е предоставен на Областната дирекция на МВР. На него е видно как лице умишлено хвърля камък по автобус, който е извършвал последен курс в посока квартал "Църква". Вследствие на удара е счупено едно от стъклата на возилото, но няма пострадали пътници. Удареният пътнически автобус е от автопарка на общинско дружество "Градски транспорт - Перник". Той е от 13-те нови автобуса, които се движат по четири градски линии.

От община Перник предупреждават, че при последвали подобни вандалски прояви ще бъдат публично разпространени видеоматериали от извършването им. Заедно с това ще бъдат сезирани органите на реда, а извършителите ще понесат отговорността си по съдебен път.

Съдът отказа по-лека мярка на прокурорския син от Перник, сбил се с друг задържан

През януари на Фейсбук страницата на Община Перник беше публикуван запис на двама младежи, откраднали камери за видеонаблюдение. Извършителите бяха задържани. Тогава от пресцентъра на полицията в Перник посочиха, че изграденото видеонаблюдение в общината дава резултат за установяването на различни престъпления и закононарушения. Доказателство са десетките случаи, при които са предотвратени и разкрити различни посегателства. В Перник има над 300 камери, осъществяващи денонощно видеонаблюдение.

Водещи новини

Още новини