Родители насилват децата си

share

С потрошени кости е прието момиченце на 10 годинки от лекарите на варненската МБАЛ „Света Анна“ днес.

Детето е заведено от близките си в Спешния център по повод прищипани пръсти. Когато лекарите обаче почнали да преглеждат малката, установили, че пострадалите й пръстчета са само върхът на айсберга на зверствата, които тя търпи у дома, съобщи „Петел“.

Когато медиците попитали придружаващите как е пострадало детето, те отвърнали, че станал инцидент с вратата. След това признали, че на своя глава свалили гипса от едната му ръчичка, която била обработена в същата болница, тъй като неотдавна била счупена. Справка в медицинските документи показала, че същото момиченце по-рано е било прието, тъй като било със счупен крак. Освен това подробният преглед на детето показало, че по цялото му тяло има следи от стари рани, дори и по лицето му. Лекарите веднага сигнализирали за случая отдела „Закрила на детето“, които тези дни с помощта на полицията ще разнищят какви точно зверства се случват с малкото момиче у дома. Когато лекарите разговаряли с придружителите на детето в болницата, те не успели дори да получат ясен отговор какви му се падат. Веднъж бил даден отговор – комшийка, втори път – леля.

Сигнал, че майка жестоко пребива родното си дете, е постъпил вчера в социалната служба и от притеснени съседи, които след серия от крайни наказания не издържали на детските крясъци и в крайна сметка се обърнали към „Закрила на детето“. „В жалбата е описано, че майката скубе, бие, влачи по земята детето“, коментира началникът на отдела Ана Конукова. Тя посочи, че в сигнала не е упоменат нито полът, нито възрастта на детето, но смята, че става дума за мъник, тъй като, ако е по-голямо, то ще намери начин да се отскубне и да се противопостави на злата си майка.

Тези два нови случая, по които социалните работници тепърва започват работа, са само част от ужасиите, на които са станали свидетели през тази година. Отчетът за полугодието сочи, че „Закрила на детето“ е работило по общо 13 случая на физическо насилие над деца, което е доказано със съответните медицински документи. Специалистите посочиха, че в сравнение със същия период на миналата година не се наблюдава нито ръст, нито спад на зверствата у дома, но дори и едно дете да е жертва на посегателство, е много.

Водещи новини

Още новини