Две деца от област Плевен, пострадали при катастрофи, ще получат финансова помощ

share

Две деца от област Плевен, пострадали при катастрофи през втората половина на тази година, ще получат финансова помощ, за да посрещнат нуждите си от лечение и рехабилитация. Това съобщи Габриела Хитова, директор на Областния съвет на Българския червен кръст (БЧК) в Плевен, пише  БТА.

Средствата, които ще бъдат предоставени на децата, са набрани чрез дарения, постъпили в Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия (ПТП). Помощта се дава след подаване на заявление от родителите в БЧК.

Едно от децата от областта е с тежка степен на увреждане и ще получи 2000 лв., на другото ще бъдат дадени 500 лв. Връчването на финансовата помощ ще се състои на 21 декември, сряда, в офиса на БЧК в Плевен в присъствието на представители на Съюза на българските автомобилисти и на Областна дирекция на МВР.

Шестима мигранти загинаха в катастрофа в Турция

Близо 80 000 лв. получават общо 62 деца в страната, пострадали при пътнотранспортни произшествия през втората половина на тази година. Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП е създаден през 2005 г. по повод 1 юни – Международния ден на детето. От създаването на Фонда през 2005 г. досега БЧК е предоставила финансова помощ на стойност 644 177 лв. като са подпомогнати семействата на 1 028 деца от цялата страна, пострадали от катастрофи.

Фондът работи активно и за превенция на пътния травматизъм и за опазване на живота и здравето на българските деца, казват от БЧК. 

Водещи новини

Още новини