Недекларирана валута за над 280 бона откриха митничари

Агенция Митници
share

Недекларирана валута за над 280 000 лева откриха митническите служители на МП Капитан Андреево.

На 25.10.2022 г. на пункта пристига влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Турция. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина в хладилното полуремарке са открити три пакета, съдържащи пачки британски и шотландски паунди с различен номинал.

Общото количество на откритата недекларирана валута е 124 670 британски паунда и 230 шотландски паунда с левова равностойност 280 324 лева.

Митничари иззеха 300 хил. евро недекларирана валута от два товарни автомобила

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково- Териториално отделение – Свиленград.  Водачът – Ш.Й.  на 40 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251, ал.1 от Наказателния кодекс.

Водещи новини

Още новини