Гонка между патрулка и нерегистриран джип, натоварен с незаконни дърва

Булфото
share

Петима души са задържани заради незаконна сеч или транспортиране на незаконно добити дърва, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. 

Най-динамичен се оказал случаят с 30-годишен жител на село Семчиново. В​ следобед на улица в селото автопатрул при Районното управление в град Септември забелязал джип „Исузу“, като возилото било натоварено с дърва.

Полицаите подали сигнал на водача да спре за проверка, но той не се подчинил. Вместо това натиснал педала на газта, след няколко преки обаче изоставил возилото и опитал да се укрие. Органите на реда бързо установили, че това е мъж на 30 години от същото село.

Той превозвал два кубически метра незаконно добити дърва за огрев. Освен това  джипът бил без регистрационни табели и не е регистриран по надлежния ред. Автомобилът е иззет, а притежателят му задържан в ареста.

Екипи на РУ-Септември засекли трима мъже в коритото на река Марица​ край село Злокучене. ​Униформените установили, че това са трима жители на същото село на възраст между 25 и 39 години. С моторен трион те били отсекли и натоварили в каруци общо 3.5 кубически метра дърва за огрев.

Спипаха мъж с незаконни дърва

Полицаи от Белово извършили проверка в къщата на 37-годишен ​местен жител. В сайванта открили два кубика широколистна дървесина​, немаркирана с контролна горска марка, ​не са представени документи за произход. 

Водещи новини

Още новини