Експерти с коментар за бруталната катастрофа, причинена от Георги Семерджиев

Кадър - Нова телевизия
share

Показва се едно едно неуважение към закона. Това е основното в този случай с катастрофата, причинена  от Георги Семерджиев. Снимките на този човек, показват една арогантност. Това заяви в ефира на Нова телевизия Емануил Йорданов, бивш министър на вътрешните работи.

По думите му това неуважение се възпитава в България в продължение на десетки години. "То е много лесно видимо на пътя. Всеки от нас, който управлява автомобил, има по няколко случая на ден, които показват това", обясни той.

„Гледайки въпросния сравнително млад човек и снимките, които се показват, това ме кара да мисля, че той е доста арогантен и тази арогантност е подклаждана най-вече от контактите му със служители на МВР. Оттам е и идеята, че за него съществува безнаказаност”, добави той.

Според Росен Йорданов не бива да се правят генерализации по случая, защото в него има криминални елементи. „Всички слабости на корупцията и несъвършенства на системите от най-ниски до по-високи са проявени. Несъвършенствата на системата не се борят с истерии и с емоционални изказвания, които имат силен ПР-ски елемент, а с ум”, категоричен беше психологът Росен Йорданов.

Полицайката от катастрофата със Семерджиев: Съвестта ми е чиста

По думите му при подобни случаи, при които има алкохол и наказания, задължително трябва да се въведе пробация. „Пробационният надзор означава, че този човек трябва да бъде вкаран в програма за корекция. Смисълът на това, когато сбъркаш, е да се коригира поведението и да се следи как се случва тази корекция”, посочи Йорданов.

„Това е чисто криминален случай, но е извършен на пътя, така че няма как да не го свържем и с безопасността”, коментира Росен Рапчев от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата".

„Контролът е част от цялата система за безопасност, но той не е всичко”, смята той.

 

Водещи новини

Още новини