Полицайката е давала информация на Семерджиев за местоположението на патрулите

Facebook
share

Георги Семерджиев е привлечен в качеството си на обвиняем от прокуратурата, задържан е за 72 часа и се намира в столичния арест. 

Служителката на МВР Симона Радева работи в I РПУ в София. Полицайката е давала информация на Семерджиев за местоположението на патрулите в столицата, както и му е осигурявала полицейски атрибути. Тя помогнала на Семерджиев да се укрие след тежката катастрофа на бул. "Черни връх", при която загинаха две момичета. Тя е отведена принудително в столичното следствие за разпит, а държавата обяви война на дрогираните зад волана.

Разследващите са установили, че Семерджиев се е обадил за помощ на служителка в столичното Първо РПУ. Тя му е помогнала да се снабди със стълба, за да се качи в апартамента, в който беше заловен, съобщава БТВ.

Взеха кръвни проби на Семерджиев и полицайката, помогнала му да се укрие

По-рано днес прокуратурата повдигна обвинение на Семерджиев. При ареста си шофьорът е отказал да даде кръвна проба за алкохол и наркотици. Не даде съгласие затова ще бъде след разрешение на съда, ще бъде тестван днес, заяви Ясен Тодоров, зам.-директор на НСлС.

Не е ясно дали разпитът на полицайката Симона Радева продължава и в този момент или е приключил.

От 2014 г. Семерджиев е без българска шофьорска книжка. На 11 юни пътната полиция го спира отново - оказва се, че е шофирал дрогиран.

„Само около 20 дни преди възникване на произшествието свидетелството на Семерджиев е отнето заради управление на МПС след  употреба на наркотични вещества“, заяви Радослав Начев, зам.-директор на КАТ. Тогава полицията му взима документите от Швейцария. Днес от КАТ не казаха дали Семерджиев е бил задържан в районното.

„Нямам информация какво се е случило след този момент“, допълни Тенчо Тенев, началник "Пътна полиция"-СДВР.

По този случай е образувано досъдебно производство. Семерджиев е с 80 отнети точки.

„Водачът, който управлява този автомобил, е системен наркоман“, каза още Тенчо Тенев.

Братът на Семерджиев не знае, че е шофирал без книжка.

След тежката катастрофа МВР започва национална акция срещу шофиране под въздействие на наркотици, обяви премиерът в оставка.

Председателят на СОС в София настоява за допълнителна жива сила и удвояване на патрулите.

20 000 са санкционирани нарушители от камерите на столичното видеонаблюдение.

 

Водещи новини

Още новини