Турският шофьор, ударен от български полицай, разкри какво се е случило на пътя

Кадър БТВ
share

Пред мене бяха три ТИР-а в българска регистрация. Единият от ТИР-овете се движеше много бавно, може би имаше повреда. Другите два ТИР-а го изпревариха и аз след тях. Като го изпреварих видях, че има полицейска кола. Заедно с българските камиони минахме полицейската кола. След около 2-3 минути видях, че след мина идва полицейска кола, мина пред мен и ме отбива край пътя. Единият от полицаите слезе от колата и дойде до мен. Той каза: “Има проблем” и аз го попитах какъв е. Това обясни турският шофьор на ТИР, който беше ударен от български полицай, в студиото на сутрешния блок на БТВ.

След това полицаят го завел до колата на полицията като му е показал книжка, която очевидно била Закон а пътищата: “Като ми показа книжката аз му казах: “Защо не спря българските ТИР-ове, които минаха пред мен”. Той ми отговори, че е видял мен, а не тях и мен това не ме интересува. А аз му казах: “Комшо, ела да видиш, в моята кола има камера, ще ти покажа как българските ТИР-ове минаха пред мен”.

След това полицаят му казал, че трябва да плати малка глоба. Турският шофьор отговорил, че няма при в себе си, затова да му напишат глобата, която ще плати на ГКПП “Капитан Андреево”. После полицаите за поговорили и след това са му казали: “Комшо, няма проблем. Само дай пари за чай и кафе и продължавай”.

Клипът, който се върти в цяла Турция: български полицай заби шамар на турски тираджия

Турският шофьор беше категоричен, че от 20 години пътува по българските пътища и му искат рушвети: “Те по свое усмотрение ни карат да плащаме глоби. Например, ако едната гума е “Мишлен”, а другата е друг вид, ни казват: “Имаме проблем, комшо””.

Той каза, че заедно с турското посолство са изпратили тези записи из Европа. Следващата му стъпка е да дойде в посолството в София.

Водещи новини

Още новини