Сливенската полиция задържа млад мъж за грабеж на възрастна жена

Булфото (архив)
share

Сливенската полиция задържа извършител на грабеж, предотвратен от петима деветокласници. Това съобщиха за БТА от ОД на МВР. Той е направил самопризнания, посочиха от полицията в Сливен.

Задържаният е на 21 години от село Тополчане и арестуването му е било днес преди обяд. Задържането му се е забавило, защото е имало противоречиви свидетелски показания. Жертвата на грабежа не е подала сигнал в полицията, като това също е възпрепятствало издирването.

Грабежът е станал след 17:30 часа в следобеда на 20 януари. Потърпевшата Маша Генчева съобщи за престъплението в социалната мрежа.

Престъплението е извършено в близост до Драматичния театър и Митрополията в Сливен. Деветокласниците от природо-математическата гимназия са видели възрастната жена, която викала за помощ и бягащият с чантата й крадец. Втурнали след него и след кратко преследване, той хвърлил чантата. Две от децата го последвали, но той избягал, качвайки се в кола, която вероятно го е чакала. Другите трима се върнали при нея и ѝ върнали чантата.

Задържаният си е признал за извършеното деяние, каза говорителят на полицията Първолета Мандинска. По първоначални данни, той е обяснил, че извършил грабежа, защото имал нужда от пари, след като загубил голяма сума в игрална зала.

От полицията изразиха адмирации към доблестната постъпка на учениците, но отбелязват, че не е желателно да се тръгва по този начин към действия на преследване и задържане, защото не се знае каква е ответната реакция на човек, извършил престъпление.

След като жената днес е подала жалба, от полицията са започнали работа по досъдебно производство.

Криминалисти от Омуртаг установиха и задържаха извършител на грабеж за броени часове

Водещи новини

Още новини