Влязоха в дирите на тройния убиец от Ябланица

share

Нови улики насочват органите на реда по следите на тройния убиец Гаврил Петков. Очаква се следите да разкрият местоположението на престъпника, твърди в. "България днес", като се позовава на източници, близки до разследването.

Според информацията нови факти са изплували за скривалището на Петков и в момента се очаква те да бъдат потвърдени. До момента са проверени всичките адреси, на които убиецът може да се укрива, но без резултат.

72-годишният пенсионер бе обявен за международно издирване, след като застреля брат си, сестра си и сина си на 22 септември по време на спор за семеен имот.

Междувременно почернените близки на Петков живеят в стрес и страх, убиецът да не се върне в Ябланица и за тях. Близки споделят съмненията си, че тройното убийство не е първото престъпление на Петков. По техните думи, той е имал криминално минало през всичките си 40 години, които е живял в Швейцария. Смята се, че по времето на комунизма именно криминални елементи са му помогнали да напусне страната и да натрупа много пари зад граница. Те са на мнение, че и сега той се е възплзвал от тях, за второто си бягство.

Спорният имот е семейна вила, която Петков уж дарил на племенника си. След завръщането си от Германия и Швейцария, убиецът стигнал до извода, че роднината не полагал грижи и поискал да промени завещанието. Имотът е необитаем от години.

Водещи новини

Още новини