Георги Попов кацна в София, отведоха го на разпит в следствието

Булфото
share

Точно в 15.05 часа на летище София кацна самолетът, с който от Дубай бе екстрадиран Георги Попов, смятан за един от най-приближените хора на Васил Божков. 

Тази сутрин той бе предаден на международното летище в Дубай на командировани служители на Главна дирекция "Охрана", които конвоираха Попов по време на полета до София. По-рано от прокуратурата обявиха, че съд в Дубай е заседавал по искането за екстрадиция на Георги Попов. В началото на заседанието Попов е дал съгласие доброволно да бъде предаден на българските власти. Страната ни е уведомена за това на 5 май 2021 г. и през консулското ни представителство е издаден временен паспорт на Попов, с който той се прибра в България. 

Георги Попов пристига под конвой в България 

20 минути след кацането си Попов бе качен на бус на Главна дирекция "Охрана" и откаран в Националната следствена служба, където в присъствието на адвокат ще му бъдат повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, която е ръководена от Васил Божков и е с участието на длъжностни лица. Попов ще бъде задържан за 72 часа. След това ще бъде внесено искате в Специализирания наказателен съд за постоянен арест.

  

Георги Попов се прибира утре в България

"Не желая да коментирам. Ще се разбере в съда дали е решил да се върне сам или е екстрадиран", каза на летището адвокатката на Попов, предаде репортер на Novini.bg. 

Водещи новини

Още новини