Ицо Исуса колекционира отрязани уши

Интернет
share

Това твърди в показанията си срещу люлинския гангстер защитеният свидетел Иво Андонов-Буземеца.

Делото срещу Ицо Исуса и прекия му началник Таки стартира преди година, но и двамата са в неизвестност за МВР и са с европейски заповеди за арест. И докато за Таки се знае, че е в ЮАР, то местонахождението на дясната му ръка Ицо Исуса е забулено в мистерия. Мнозина твърдят, че Христо Вартерян си е в София и че дори се разхожда из владенията си предрешен като ченге в полицейска униформа.

Ицо Исуса е обвиняем и като пряк началник на страховитата Банда на Чуковете. Вартерян не взимал участие в инквизицията на конкурентни наркодилъри и нелоялни партньори, но поръчвал на биячите на режат уши. По негово нареждане бандата организирала 28 побоя. В повечето случаи жертвите оставали без едното си ухо, като много често силоваците чупели и крайници на поръчаните. Бандитите носели отрязаните уши на шефа си, а той имал странния навик да ги събира в кутия.

Дори и след като бе осветен от МВР и се сдоби с обвинение, Христо Вартерян продължава да ръководи наркобизнеса в София. Исуса се опълчи на Сако и днес неговите дилъри са монополисти в търговията с кокаин.

Важна подробност е, че към днешна дата Исуса няма началник над себе си, тъй като Таки обяви оттеглянето си от наркобизнеса.

Според грубите сметки на ченгетата и на хора от ъндърграунда Христо Вартерян е спечелил над 10 млн. лв. лично за себе си от кокаиновия бизнес. С част от тези пари гангстерът си купи луксозен апартамент в столичния квартал „Витоша” и си построи къща в Княжево.

Водещи новини

Още новини