Калин Георгиев: И Интерпол ще търси Галеви (видео)

share

Всеки момент предстои бъде издадена Европейска заповед за арест на Ангел Христов и Пламен Галев и след това т.нар. "червена бюлетина" за издирване от Интерпол.

Това съобщи в сутрешния блок на БНТ главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Той поясни, че не знае къде са издирваните. "МВР е последната институция, която има отношение към темата. Има едно наслагване на факти и обстоятелства, законова вратичка и може би липса на гъвкавост в съдебната власт. Надявам се Галеви да бъдат сполетяни от съдбата на Таки", добави Георгиев.

По думите му, задържането на Христофорос Аманатидис е плод на съвместни действия. "Няма значение коя е службата, която е извършила задържането, важен е крайният резултат. Пикантериите не се приоритет на МВР", подчерта главният секретар на вътрешното министерство.

Той заяви, че предстои най-важната работа по акция "Захар". "Станахте свидетели на разкриването на една добре организирана престъпна схема, която е ощетявала бюджета с милиони левове. Размерите на щетите все още се установяват, разследването продължава", добави Калин Георгиев, като каза, че в действията на МВР има последователност, а не кампанийност.

Според него полицията отбелязва все по-добри постижения в борбата срещу трафика на наркотици. Сред другите приоритети на МВР главният секретар посочи битовата и икономическата престъпност. "Полицията трябва да бъде ориентирана към всеки един гражданин - вникване в малките проблеми и оказване на пълно съдействие на хората. Полицията трябва да осигурява сигурност. Аз мисля, че вървим в правилна посока, а дали това е така, ще кажат хората", каза в заключение Калин Георгиев.

Водещи новини

Още новини