Шест автомобила конфискувани при акция на МВР

share

Шест крадени коли са конфискувани при акция на МВР в София, каза вътрешният министър Цветан Цветанов.


По думите на вицепремиера полицаите са работили по разкриването на автокрадците през изминалата нощ и оперативноследствените действия продължават и в момента. Утре около 10.00 часа ще има повече информация. В момента са намерени шест противозаконно отнети автомобила. От това, което има като предприети действия, смятам, че те са много повече, каза Цветанов.
От пресцентъра на МВР съобщиха, по-рано, че на брифинг от 10 часа в неделя в СДВР ще бъдат представени подробности за операция срещу кражбите на автомобили от районите на София и Перник, проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура. На брифинга ще присъстват директорът на СДВР комисар Валери Йорданов, директорът на ОДМВР-Перник комисар Валентин Димитров, наблюдаващ прокурор от Специализираната прокуратура и полицаи от разследващия екип.

Министър Цветанов се включи в кампанията за почистване в Борисовата градина в София. На въпрос на журналисти – как върви „чистотата” в престъпния свят, вътрешният министър отговори – „Ежедневно. Там не може за един ден да се изчистят боклуците. Това, което правят колегите, и вчера виждате, че пак имаше операция със синтетични наркотици и задържани около десет килограма. Има една минилабораторийка, която е намерена в покрайнините на София”.

Водещи новини

Още новини