След помитането на майка и малко дете: Докога ще търпим безумията на пътя?

Pixabay
share

Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи е категоричен, че трябва да се въведат по-строги санкции и по-сериозен контрол на пътя. По мнението му държавата е длъжник по отношение на превенциите. Коментатър на Тодоров е във връзка с тежкото пътно-транспортно произшествие в столичния квартал "Дружба", когато преди ден рано сутринта 76-годишен шофьор блъска майка и дете на пешеходна пътека.

Владимир Тодоров беше на мястото на инцидента и обясни, че "зебрата" е поставена до автобусната спирка, което пречи на видимостта. 

"При спирането на автобуса, пешеходците нямат видимост. Трябва да се помисли за преместването на спирката. Тази пешеходна пътека трябва да бъде надигната. Ако тази пътека беше надигната, най-вероятно нямаше да се стигне до този инцидент", коментира той.

Пред бТВ експертът обясни, че на 76 години най-вероятно шофьорът е с намалени реакции, с намалено зрение. Тодоров обърна внимание на фиктивното взимане на медицински удостоверения.

И още нещо - защо е спряла идеята да се подобри състоянието на пешеходните пътеки? Владимир Тодоров припомни, че е имало идея те да бъдат боядисани в различни и по-ярки цветове, но е имало забележки от прокуратурата.

Жена и 2-годишно дете са ранени при меле в столицата

Владимир Тодоров подчерта, че по булевардите се кара с висока скорост.

Екип на Novini.bg пък стана вчера свидетел на неразумно шофирани по новоремонтираната столична улица "Николай Коперник" в района на хотел Плиска. Хубавият тротоар надъхва шофьорите да карат бързо, но там също има няколко пешеходни пътеки и подобно поведение е изключително неразумно, имайки се предвид, че наоколо има детски градини и училища.

Водещи новини

Още новини