Спипаха 15-годишен зад волана, той им предложи 50 евро "да се почерпят"

Freepik
share

Полицията в Първомай задържа 15-годишен младеж, предложил подкуп на полицаи заради шофиране без книжка. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив.

Тридесет минути преди полунощ на 31 декември автопатрул на РУ Първомай спрял за проверка в населеното място лек автомобил "Рено". Превозното средство - чужда собственост, било управлявано от непълнолетен местен жител. Униформените разяснили на 15-годишното момче, че за извършеното нарушение предстои дерегистриране на автомобила и съставяне на акт за установяване на административно нарушение.

Три години зад решетките за столичен полицай за поискан и приет подкуп

Момчето се опитало да избегне санкцията, подхвърляйки на пода на патрулния автомобил банкнота от 50 евро с думите: "Това е, за да се почерпите!".

Служителите на реда задържали младежа в ареста на районното управление, а след доклад на компетентната прокуратура по случая е започнато бързо производство. Предстои привличането на младежа в качеството му на обвиняем по чл 304 а от НК. Работата по случая продължава Окръжна прокуратура и служители на РУ Първомай.

Водещи новини

Още новини