ГДБОП сбъркали адрес и нахлули при младо семейство в квартал "Левски"

Булфото, архив
share

ГДБОП сбъркали адрес по време на спецакцията в кв. "Левски Г" преди седмица и нахлули в дома на семейство, което няма нищо общо с издирваните престъпници.

Потърпевшите казаха, че са наели адвокат  и ще търсят правата си. Никой не им се е извинил, а само ръководител е обяснил, че такива грешки ставали. ГДБОП разбива входната врата на блока, разбива и вратата на апартамента, в който живее дъщерята на семейството на Десислава Крумова. Това се е случило около 6 часа сутринта. 

"На нас ни викаха "Боклуци", "Млъкнете", "Телефоните ни дай", разказа тя пред бТВ.

Десислава и другите членове на семейството са били потресени. Изпаднали са в шок. Дъщерята на Десислава пък е родила преди 4 месеца. Зетят на Десислава пък не показва лицето си от страх. Но разказа, че са съдействали на ГДБОП.

Гешев в кв. "Левски" заради спецакцията

"Сложиха ми белезници, след което ми пуснаха и електрошок. Попитах ги какво се случва, но те ми рекоха "Млъкни". Няколко минути продължи, след което ме попитаха дали съм Станислав. Тогава разбраха, че са сбъркали блока. Свалиха белезниците и излязоха. След около половин час дойде шефът им на отдела и каза, че такива грешки се случват", разказа младият мъж.

Кадър: бТВ

Междувременно гл. комисар Любомир Янев, директор на ГДБОП, призна, че има информация за сгрешен адрес. Пред медиите преди седмица той каза, че тече вътрешна проверка и не даде повече обяснение.

Кадър: бТВ

Водещи новини

Още новини