Задържаха мъж, намушкал съселянин

Булфото
share

За броени часове служители на РУП-Дулово установиха и извършител на тежко престъпление. 57-годишният Б.А. е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Криминалистите действали по „горещи следи“, след като тази нощ около 03.00 часа от МБАЛ-Силистра бил подаден сигнал за приет по спешност 45-годишен мъж от дуловското село Правда. Той бил с дълбоки порезни рани, състоянието му било тежко, наложила се спешна коремна операция.

Незабавно към селото бил насочен екип от криминалисти. Те установили, че в късния следобед вчера пострадалият и трима негови съселяни седнали на почерпка след съвместен градеж на ограда. Между него и единия от компанията – Б.А. на 55 години, възникнал скандал, спорът се изнесъл на улицата, по-възрастният извадил нож и след като нанесъл ударите в корема на опонента си, избягал. Така разследващите насочили усилията си към издирването на Б.А., в което били привлечени и полицейските управления в Силистра и Тутракан. Седем часа по-късно дуловски полицаи открили нападателя укрит в стопанска постройка в селото. Той е задържан за 24 часа.
При огледа от местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, намерен е и ножът, с който е извършено нападението.
Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Водещи новини

Още новини