Унищожениха фалшификати на текстил и обувки, както и контрабандни тютюневи изделия

Агенция Митници
share

Общо 71 577 текстилни изделия, обувки и 944 кв.м плат бяха унищожени при 10 процедури под контрола на ТД "Тракийска" на митниците, съобщиха от Агенция "Митници". При други пет процедури са изгорени 205 841 къса нелегални цигари и 105,73 кг. тютюн за пушене.

Текстилните изделия и обувки са били фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация както на българския пазар, така и в другите страни членки на ЕС. Артикулите с логото на различни световни марки са били унищожени чрез машинно нарязване. Унищожени са били и 944 кв.м плат, щампован с изображения на Spider-Man, Disney Cars, Paw Patrol и Hello Kitty.

Митничари на Капитан Андреево и Лесово осуетиха контрабанда на златни накити

Фалшивите стоки са били задържани от митническите служители на ГД "Митническо разузнаване и разследване" и ТД "Тракийска" при проверки на ГКПП Капитан Петко войвода и вътрешността на страната през 2018 г. и 2019 г., както и в началото на тази година. За задържането са били уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са имитации.

Чрез изгаряне са били унищожени и 205 841 къса цигари и 105,73 кг. тютюн за пушене. Тютюневите изделия са задържани при митнически проверки в обхвата на ТД "Тракийска" по случаи за нарушения на Закона за акцизите и данъчните складове, за които са приключили административнонаказателните производства, допълниха от митницата.

Водещи новини

Още новини