Спецакция в София и Сандански, арестуваха Славчо Марков - бивш антимафиот, близък до Божков

Novini.bg
share

Специализираната прокуратура започна нова акция по разследването срещу Васил Божков. От прессъобщение на институцията става ясно, че тя е в София и Сандански.

Действията са по текущото разследване срещу Божков. Операцията е свързана с разследването срещу бизнесмена, на когото са повдигнати 18 обвинения, и с опита за следене на прокурор, който работи по това разследване.

Цацаров с горещ коментар за делото срещу Прокопиев и процедурите срещу Божков, Стайков и Арабаджиеви

Претърсванията са в различни имоти, като в София са в "Симеоново" и в офис на охранителна фирма на ул. "Черковна". По неофициална информация има задържани.

В акцията участват тежковъоръжени екипи на полицията, екипи на Специализираната прокуратура и на Бюрото за защита свидетели към главния прокурор.

По информация на ПИК е задържан Славчо Марков, който е охранявал беглеца в Дубай от години. Според информационната агенция Марков е основен помощник в най-тайните и важни дела на Васил Божков и се познават още от времето, в което ръководи различни отдели в бившата служба ЦСБОП (днешна ГДБОП). Дейността на Марков бе разобличена от дългогодишния съдружник на Божков в хазартния бизнес - Цветомир Найденов.

ВСС с декларация срещу заплахата на Божков към разследващия го прокурор Ангел Кънев

 

Водещи новини

Още новини