Говорителят на Спешна помощ разкри в какво състояние е бил Милен Цветков при пристигането на линейката

БТВ
share

В 18:16 ч. е получен сигнала на катастрофа, при която загина Милен Цветков.18:18 ч. е диктуван на екип, а в 18:23 ч. Спешна помощ са били на мястото на инцидента. Това заяви в сутрешния блок на БТВ говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска.

"Има технология, защо от времето на катастрофа се е забавило подаването. В крайна сметка сигналът е подаден веднага. Спешният екип е стигнал с риск за живота си за тези 5 минути", каза още тя.

Спешните медици намерили Милен Цветков в кома, на тротоара

Говорителят на Спешна помощ разкри, че същият екип е тръгнал за случай с коронавирус, но са били върнати заради тежкия пътен инцидент.

"На мястото на катастрофата са заварили мъж, дълго време неизвестен, в много тежко състояние - в кома. Когато екипът е дошъл са видели хора, които са му оправили изкуствено дишане. Състоянието на Милен Цветков дори не е позволявало да бъде интубиран", коментира Катя Сунгарска. 

Вижте бруталното видео от катастрофата, при която загина Милен Цветков

"Екипът ни го е заварил по гръб, което не е добро за състоянието му. Трябва да е на една страна с единия крак свит. Това са елементарни правила за оказване на първа медицинска възможност", допълни тя.

Говорителят на Спешна помощ разкри, че само за последните 24 часа е имало пет тежки катастрофи. 

Водещи новини

Още новини