Двама души нарушиха карантината си в Стара Загора

Pixabay
share

Има готови 25 легла в Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора, медицинските екипи имат предпазни средства и консумативи. Това обяви на извънредна онлайн пресконференция кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"Има готовност зала "Стара Загора" в ДЗУ да бъде предоставена за полева болница, но се надяваме това да не се случи", допълни още Живко Тодоров.

"Продължава строгият контрол за изпълнение на препоръките на здравното министерство. На 24 март има нови двама санкционирани граждани, за които е установено, че не спазват карантинния период. По информация на МВР вече са направени и стъпките за образуване на досъдебно производство. Напомням, че отговорност се носи според Наказателния кодекс. Следим отблизо списъците, които имаме от Регионалната здравна инспекция, за да бъдем стриктни в контрола", подчерта секретарят на общината Делян Иванов.

COVID-19 порази цяло семейство с малки деца, заразата стигна и до Стара Загора

Има осигурени палатки за служителите на МВР, които извършват проверка на 10-те КПП-та на входно-изходните пътни артерии, намиращи се на територията на Стара Загора, предаде БТА.

Проведени са разговори с ръководството на ОД МВР - Стара Загора, проверяващите да влизат в положение на хора, които по медицински нужди трябва да преминат през пунктовете.

В помощ на всички граждани, които търсят информация, на официалния сайт на Община Стара Загора има изработена специална секция, в която хората могат да се информират, както и да открият синтезирана най-важната информация, свързана с мерките за ограничаване на вируса.

Водещи новини

Още новини