Проф. Николай Радулов: Хората толкова са обеднели, че не им се струва опасно да вършат престъпления

Кадър: БТВ
share

Случаят с обира на игрална зала в Перник, извършен от полицейски служител, е много скандален. Свидетели сме, че през последните 5-6 месеца на всеки, на който му трябват пари, се въоръжава и прави обир. Хората толкова са обеднели, че не им се струва опасно да вършат престъпления. Това заяви експертът по сигурност проф. Николай Радулов в ефира на БТВ.

Той отбеляза, че непрекъснато се понижава входното ниво за служители в МВР и се взимат онези, които искат да работят. По думите му неподходящите кандидати са повече. Николай Радулов каза още, че напоследък дори организатори на организирани престъпни групи се оказват служители на МВР. Това показвало, че структурата е загубила способността си да обучава хора.

Маскиран обра банка в София

„Системите за сигурност в целия свят нямат достатъчно ресурс, за да наблюдават своите собствени служители. МВР днес не се интересува как живеят служителите му“, посочи той.

По думите му е нямало как да се изчисли, че полицаят е можел да извърши подобно престъпление, понеже психопрофилът му е на добър служител и човек, освен това, вътрешната служба се състои от 20 човека, които просто няма как да проследят над 50 хиляди души, стана ясно от думите на Радулов.

Той коментира и хазартния бос Васил Божков, като според него щом толкова години никой не е забелязал, че той и още няколко човека са забогатели изведнъж. „Във всеки квартал в София има казино - към това трябва да се насочат властите. Превърнали са ни в комарджии. Никой не зададе въпрос защо НАП не е събирал тези дългове. Това няма как да се промени морала. Ако някой наистина се е загрижил за бедните хора, трябва въобще да забрани хазарта. Хазартът процъфтява сред най-бедните“, каза още Радулов.

Водещи новини

Още новини