Закопчаха Златния заради убийството на Банскалията

share

Има задържано лице по случая с убийството на Димитър Сукалински-Банскалията.

Това съобщи пред журналисти в Благоевград министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той бе категоричен, че все още няма заподозрени лица за убийството, но в късния следобед е проведена акция в благоевградския квартал "Струмско", в резултат на която има задържан един мъж. "Мъжът е съпричастен към случая. Процесуално-следствените действия продължават и се надявам в скоро време да има резултати", каза Цветанов, като обясни, че все още не могат да се оповестяват версиите, по които се работи, за да не се възпрепятства разследването.

Арестуваният мъж е 35-годишният криминално проявен Златко Георгиев - Златния. Той е бил изведен от спецполицаи с качулки от жилището му към 16.50 ч. днес.

Адвокатката на задържания Мария Георгиева заяви, че 8-годишното дете на клиента й е станало свидетел на задържането и се оплака от полицейско насилие спрямо Златния, както и от това, че не е допусната в жилището на клиента си.

Арестуваният е от старите познайници на благоевградските криминалисти. Преди повече от две години той е прострелян с няколко куршума пред къщата си в "Струмско", но лекари спасяват живота му. Георгиев е бивш бодигард на местния бандит Венцислав Сотиров - Мишката, който е известен на полицията като извършител на кражби, грабежи и изнудвания. Златния е осъждан, но до този момент са му налагани административни наказания. Златко Георгиев е сред участниците в престъпна група, отвлякла и рекетирала преди три години автотърговеца Владимир Иванов-Типото, заради дълг от 112 000 евро към Венцислав Сотиров-Мишката. През 2010 година благоевградските магистрати оневиниха Златко Георгиев по дело за притежание и съхранение на наркотични вещества, въпреки че прокуратурата поиска съдът да накаже Георгиев с три години затвор и 5000 лв. глоба.

Водещи новини

Още новини