Откриха мъртъв шефа на фенклуба на Пирин (обновена)

share

Председателят на фенклуба на Пирин Димитър Сукалински - Банскалията е открит мъртъв в апартамента му в жк. "Еленово" в Благоевград.

На местопроизшествието веднага е изпратен екип на Гражданска защита и линейка, а вратата на апартамента в блок 201 е била разбита.

41-годишният мъж е открит в коридора с разбита глава, като помещението е било изцапано с кръв. Самият Сукалински към 21:30 часа се е обадил на майка си с думите: "Убиха ме, убиха ме".

На мястото на инцидента е пристигнал лекар от ССМТ Благоевград, който е констатирал смъртта на мъжа. Очаква се полицията да извърши обстоен оглед на местопрестъплението. Според първоначалните информации обаче се предполага, че убийството не е станало в апартамента.

Жертвата е председател на фенклуб "Реален" на ОФК Пирин.

Рано тази сутрин е приключил първоначалният оглед на апартамента, в който е открито тялото на убития Димитър Сукалински, предстои да бъде извършен повторен оглед. Това съобщи директорът на ОД на МВР-Благоевград Георги Костов.

Костов отказа да коментира как точно е проникнато в жилището. Все още не е извършена аутопсия, поради което точната причина за смъртта на този етап също не може да бъде конкретизирана. Костов нито потвърди, нито отрече, че смъртта е настъпила след намушкване след нож.

До момента за убийството на Сукалински няма задържани. Работи се по всички възможни версии.

"Убийството на Димитър Сукалински – Банскалията едва ли е свързано с футбола", каза председателят на фенклуб „Пирин SS” Константин Капчин. Във футболните среди в Благоевград не предполагат кой е отговорен за тежкото криминално деяние. „Това е трагедия и не е коректно да коментирам след като семейството му страда”, каза Капчин.

Водещи новини

Още новини