Пипнаха клошар, извършвал обири във Враца

share

Клошар с дълго криминално досие е задържан като заподозрян за извършването на два грабежа и един опит за грабеж от магазин във Враца, съобщиха от Областна дирекция /ОД/ на МВР във Враца.

Задържаният Г. С. /38 г./ е жител на видинското село Майор Узуново, но от няколко месеца живее без постоянен адрес във Враца. Мъжът е заподозрян, че на 16 февруари се е опитал да вземе оборота на магазин в града, като заплашил продавачката с предмет, приличащ на пистолет. Продавачката обаче не се уплашила и като казала, че в магазина има записващи видеокамери, го принудила да избяга.

Няколко дни по-късно Г.С. ограбил възрастен врачанин в подлез, отнемайки му със сила 50 лева. Най-накрая пребил друг клошар в района на старите гробища във Враца, за да му вземе 24 лева. След разследване Г.С. е задържан с прокурорско решение за 72 часа и ще се иска съдът да го остави за постоянно в ареста.

Задържаният е излежал 20 години в затвор по присъди за кражби, грабежи, изнасилвания и други, има 22 регистрация за различни криминални прояви, по данни на полицията.

Водещи новини

Още новини