Катаджия пребил бивш военен

share

Бивш военен от ВВС, който сега работи като брокер на недвижими имоти, твърди, че е бил малтретиран от патрулен полицай. 35-годишният Петко Яцов е подал жалба, след което е започнала вътрешна проверка в дирекцията на МВР в Плевен.

Инцидентът станал през нощта на 24 февруари в деня. В този ден се оженил брат му Даниел, който също служи в армията. Петко се возил в кола с компания на път за с. Горна Митрополия. Спрял ги полицейски патрул, проверил ги и въпреки, че не открили нередности, униформените ги задържали без обяснение близо 15 мин. Когато Яцов настоял да ги пуснат, полицая Ивайло Евстатиев му сложил белезници, натъпкал го в патрулката и го откарали в Първо РПУ. По пътя полицаят му нанесъл болезнени рани с палка, за които Петко Яцов си извадил медицинско, пише "Стандарт".

Дежурният в управлението издевателствал психически над него и го накарал да подпише документ под принуда, твърди още той. На другия ден брокерът бил изправен пред районния съд в Плевен и по бързата процедура бил глобен с 200 лева. Съдията не приел показанията на свидетелите в негова полза. По-късно и окръжния съд потвърдил наказанието. "Вероятно причина за случилото се е, че същият полицай се опита да ме глоби за преминаване на червен светофар", обяснява си случая потърпевшият. Това станало в края на миналата година, тогава той оспорил и му написали фиш за 50 лв. Яцов е подал сигнал за полицейски произвол до прокуратурата, до вътрешния министър и до премиера.

От пресцентъра на дирекцията на МВР в Плевен потвърдиха, че е назначена вътрешна проверка от трима души, която ще изясни инцидента до 23 март. Според документацията Яцов е извършил непристойни действия, изразяващи се в оскърбително отношение и държание към органите на властта.

Водещи новини

Още новини