Пребитият до смърт полицай е удрян с "бокс"

share

Прокуратурата все още не е променила обвинението на мъжа, който преби полицая Цветан Младенов. Въпреки че служителят на Четвърто РПУ почина от раните си, нападателят му Цветан Петров все още се разследва за причиняване на тежка телесна повреда.

Причината - делото се намира в Софийския градски съд, пред който Петров обжалва задържането си под стража. Съдът ще заседава по жалбата му в петък.

Източници от Софийската районна прокуратура обясниха през "Хоризонт", че когато съдът се произнесе окончателно по мярката за неотклонение на Цветан Петров, делото ще бъде изпратено в Градската прокуратурата, като най-вероятно той ще бъде обвинен в "причиняване смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда". За това престъпление Наказателният кодекс предвижда затвор от три до дванадесет години.

Полицаят Цветан Младенов беше нападнат в нощта срещу 3 март пред заведение на метри от Народното събрание. По време на инцидента той не е бил на работа. Според БНР, ударите, нанесени от Цветан Петров, са били с "бокс".

Ще бъдем безкомпромисни и ще стигнем докрай, независимо дали има мотив за поръчка или инцидент, който е възникнал вътре в самото заведение по някаква причина. Това каза на пресконференция във Велико Търново министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов за случая с нападнатия в нощта на 3 март полицай, който впоследствие почина.

Според Цветанов, това което е трябвало да направят органите на МВР, е предприето и за часове е бил задържан извършителят и установена групата, която се е опитала да влезе в подобен спор. Трябва да се поработи допълнително, за да отпаднат всякакви съмнения или ако има някакви допълнителни обстоятелства, довели до този тежък инцидент, каза още министърът. За твърденията на родителите, че убийството е по поръчка на сина на Георги Самуилов, Цветан Цветанов каза, че не извежда, нито отхвърля подобна версия. „Ще бъдат разпитани всички лица, които са имали отношение към инцидента и във вечерта, когато е станало”, коментира вътрешният министър.

Водещи новини

Още новини