Разбиха фабрика за нелегални цигари в пловдивско село

Булфото (архив)
share

Полицията разби мрежа за нелегално производство на цигари край Пловдив.

На място бяха премиерът Бойко Борисов, зам. главният прокурор Иван Гешев, директорът на Агенция "Митници" Георги Костов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Задържани са 12 души. Четирима се издирват, единият от които е организаторът на фабриката.

По предварителни оценки щетата, която се нанася на бюджета, е 15 милиона лева на месец.

Фабриката е работила на два обекта. Единият е в района на село Ръжево Конаре, където се е извършвала заготовката на тютюна, а производството на самите цигари е било в специално хале, в землището на село Труд.

По думите на Иван Гешев това е най-голямата база, разбивана досега за нелегални цигари. По разкриването на нелегалния обект са действали специализираната прокуратура, заедно с ГД БОП, ДАНС и Агенция "Митници". Освен цеховете в Ръжево Конаре и Труд е намерен и влекач зареден с цигари, които са на обща стойност над 1,5 милиона лева, на близо един милион лева възлизат и намерените във фабриката край Труд.

По думите на Гешев, в цеха в Ръжево Конаре е имало специална тръба, по която, при нужда, работещите е трябвало да напуснат сградата и да се укрият.

Цикълът е бил затворен, работниците не са напускали цеха, като имало специални помещения за спане и почивка, добави Ивайло Иванов.

По думите му разкриването на нелегалната фабрика е резултат на неимоверен денонощен труд на полицията и специализираните сектори в продължение на няколко месеца. Той добави още, че се проверяват хора, свързани с фабриката за нелегални цигари в Карнобат, като се уточнява дали двата случая са свързани.

Водещи новини

Още новини