Горя хотела на Жоро Главата

share

Пожар избухна тази нощ в апартамент в хотел "Хевън" в Слънчев бряг – изток, чийто собственик е скандалния бизнесмен Георги Славов, известен като Жоро Главата.

Част от имотите там бяха продадени още през 2009 г.

Пламналото жилище е на 49 - годишна жена и дъщеря й, които били там в момента на пожара. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци.

Двете жени са без опасност за живота. При извършения първоначален оглед не са открити данни за умишлен палеж. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване. Назначена е пожаротехническа експертиза. Работата по случая продължава.

Десетки апартаменти от хотел "Хевън" бяха предложени на публична продан още в края 2009 г., когато кризата скова пазара на имоти. Въпреки атрактивните цени на жилищата с панорама към морето, кандидати на търговете не се явяваха. Инвеститори от столицата са правили огледи на ваканционните жилища, но в последния момент те са се отказали от евентуални сделки. Публичната разпродажба на имотите беше заради дългове на собствениците им към Първа инвестиционна банка, припомня сайтът "Бесове".

Хотел „Хевън“ нашумя още преди няколко години, тъй като беше построен върху дюните. По времето на две правителства от ДНСК обсъждаха законността на луксозния хотел. Неколкократно в общественото пространство излизаше „пиар“ информация, че „Хевън“ ще се събаря, но аргументите в съда на държавната институция не издържаха.

Водещи новини

Още новини