Задържаха наркодилър и осем негови клиенти

share

Служители на Областната дирекция на МВР-София задържаха наркодилър в Самоков, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Спецоперацията е проведена вчера на територията на Самоков. Тя е реализирана от криминалисти и служители на отдел „Досъдебно производство” в ОДМВР- София и Районно управление „Полиция”- Самоков.

Претърсен е домът на 31- годишния Р.Я. Там са открити два контейнера с пет найлонови плика с канабис и други четири - с амфетамин на прах и гранули. Проверяващите намерили още един плик и кутия с канабис, електронна везна, лаптопи, бормашини, мобилни телефони, принтер, кафе-машина и други вещи, за които мъжът не могъл да представи документи за придобиване и собственост.

Р.Я. е с множество регистрации за хулиганство и шофиране след употреба на алкохол. Той е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

В хода на разследването криминалистите попаднали в следите и на осмина клиенти на наркодилъра. В.М. на 30 години, П.Б. на 29 години, Л.Т. на 24 години, Л.Н. на 30 години и Д.С. на 27 години са криминално проявени и регистрирани за кражби и хулигански прояви, останалите трима – А.Х. на 31 години и 30-годишните Н.К. и Г.Г. до този момент не са попадали в полезрението на полицията. Те също са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, предстои уточняването на количеството на иззетите наркотици, материалите са докладвани на Софийска окръжна прокуратура.

Разследващият екип продължава работа по документирането на случая.

Водещи новини

Още новини