Пиян потроши РУП в Приморско

share

През нощта срещу днешния празник на територията, обслужвана от Районно управление Полиция - Приморско е проведена специалзирана полицейска операция, съобщават от полицията.

Около полунощ на кръстовището на улиците «Ропотамо» и «Трети март», служители са подали със стоп-палка сигнал за спиране на лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация. Водачът на автомобила не се подчинил на подадения сигнал и продължил движението си, като след преследване фолксвагенът е установен спрян в близо до бар в Приморско, разположен на ул. «Иглика».

С автомобила се придвижвали : 32 год. Ж.Ж. и 23 год. Б.К., и двамата от Приморско, които не се подчинили на полицейското разпореждане и при опит да им бъдат поставени белезници, оказали яростна съпротива, викали и псували полицейските служители. Ж.Ж. и Б.К. са отведени в Районното управление  - Приморско и задържани със заповед за полицейско задържане за срок от 24 часа.

Установен е и водачът на автомобила - това е : 23 год. П.Ж. от Приморско, който е бил в явно нетрезво състояние. На П.Ж. е разпоредено да представи документ за самоличност, но това предизвикало у него агресия, изразила се във викове и псувни по адрес на полицаите. При опит за използване на белезници, П.Ж. оказал яростна съпротива и при вкарването му в полицейския автомобил, започнал да рита вратата, нанасяйки й значителни повреди.

При отвеждане в полицейското управление, П.Ж. продължил да се държи агресивно, като с глава счупил стъклото на една от служебните стаи. П.Ж. е отведен в заведение за отрезвяване в Бургас. По случая в Районно управление «Полиция» - Приморско е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Водещи новини

Още новини