Комисар Муеров за инцидента в Дружба: Всеки може да прецени дали има право да снима (видео)

share

Комисар Борислав Муеров от СДВР даде подробности около инцидента, възникнал в неделя в столичния квартал „Дружба“ пред блок 412. От извършената проверка и събраните материали става ясно , че около 14: 30 часа на 20 януари е получен сигнал за извършено пътно-транспортно произшествие. Натам е насочен екип, който установява тъжителят, който е подал сигнала. Установява се и друг автомобил, който е участвал в произшествието.

При създалата се ситуация, колегите добросъвестно започват да обработват документацията, разказа комисар Муеров гледната точка на полицията във връзка с инцидента. "При пристигането на едно от лицата, собственик  на автомобила, започна едно агревисно поведение от негова страна, като започва да заснема действията на полицейските служители в непосредствена близост. Буквално телефонът е в лицето на полицая. Лицето не си взема бележка и започна едно бутане, колегата пада на земята и си нарянава дланта и пръстите", посочи комисарят.

Лицето е отведено в 8-мо районно управаление, нашият служител е заведен в лечебно заведение и се установява лека телесна повреда. Лицето е задържано за 24 часа и е заведено производство за нанасяне на лека телесна повреда. Тъжителите от пътното произшествие потвърждават агресивното поведение на задържаното лице.

Други свидетели на самото пътно транспортно произшествие няма.

"Доста агресивен е бил. Колегата губи равновесие и пада на земята", посочи още веднъж комисар Муеров. Досега имахме либерално отношение към такива случаи. Сега апелирам към всички полицейски служители от сега нататък да изпълняват всички инструкции както е в другите европейски държави. Полицията си е свършила работата. Всеки може да прецени дали има право да снима", посочиха още от полицията.

Водещи новини

Още новини