Полицай, участвал в 360-километровата гонка, разкри подробности за екшъна

share

След гонката като във филм, предизвикана от трима жители на Стара Загора, които полицията преследва близо 360 километра, днес прокуратурата ще поиска мярка за задържане от 72 часа. Колата беше спряна край село Ягода с лента с шипове за пукане на гуми. Двамата пътници в автомобила бяха задържани на място. Единият от тях е криминално проявен. Водачът – 29-годишният Васил, успя да избяга и беше заловен след четиричасово издирване в района на село Шаново.

На шофьора Васил ще бъдат повдигнати три обвинения – за неспазване на разпоредбите на органите на реда, за пътно хулиганство и за шофиране под влияние на метамфетамини.

Припомняме, че при преследването беше ударена и една от патрулките. Заради дързостта на извършеното и опасността да се укрие прокуратурата ще поиска постоянно задържане, съобщи Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък, пред БТВ.

За двамата пътници в колата се събират доказателства дали са извършили престъпление, добави тя.

Преследването не беше страшно. Скоростта на движение беше над 160 км/час. Организирахме заградителни мероприятия. Беглецът не се подчини на подадения сигнал. Настъпи ПТП. Колегите продължиха с преследването. Случва се да преследваме джигити, но не е често“. Това разказа полицай Николай Димов, който е един от участниците в преследването на нарушителите.

Полицаят, разпънал лентата с шипове, която е спряла автомобила на джигитите, Румен Караиванов разказа за екшъна: „При този вид спиране няма опасност за пътуващите в автомобила. Това става бързо. Поставя се предупредителен знак 100 метра преди лентата. Тези действия последваха след разпореждане на оперативния дежурен в Стара Загора".

През цялото време, автомобилът е сменял посоката на движение, стана ясно от думите му.

Винаги има страх и притеснение, но гледаме да пазим живота и здравето на колегите си, а и на бегълците“, каза още полицай Димов.

Водещи новини

Още новини