Закопчаха Дъмпела за нападението над Багата

share

23-годишният Даниел Стефанов с прякор Дъмпела е задържан за 24 часа във връзка с инцидента, при който пострада ММА боецът Благой Иванов – Багата. Арестуваният е софиянец, съобщават от МВР.

Разследващият екип работи за установяване на съпричастността му към извършеното деяние. Разпитани са още трима души, присъствали в заведението по време на свадата между двете компании. Предстои провеждането на необходимите процесуално-следствени действия и след приключването им материалите ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор. Продължава работата за установяване на други очевидци на инцидента, както и на други участници в сбиването.

Дъмпела е криминално проявен - има регистрация за изнудване, арестуван е за притежание на наркотици и ползване на фалшиви документи.

 Софийска градска прокуратура ще се произнесе дали задържаният ще остане в ареста за 72 часа.

Променена е и основната версия, по която работи МВР, съобщи БНР. През деня МВР работи по две основни версии. Според едната, целта на нападението е бил Благой Иванов. Според втората, побоят е станал факт заради неизяснени отношения между човек от компанията на Багата и известен столичен наркобос. В момента основната версия е пиянско сбиване, тъй като свидетели в заведението са разказали как и двете компании са разменели реплики помежду си и е започнал побоят. Досега са разпитани 13 души, но полицията ще разчита главно на записите от камерите в района, тъй като свидетелите не давали свързани показания, заради състоянието, в което са се намирали по време на случилото се. От полицията обясниха, че продължават да издирват свидетели.

Водещи новини

Още новини