Две са версиите за нападението над Багата

share

МВР работи по две основни версии за нападението над Благой Иванов – Багата, научи БНР.

Според едната, целта нападението е бил Иванов.

Според втората, побоят е станал факт заради неизяснени отношения между човек от компанията на Иванов и известен столичен наркобос. При разпитите, които продължават и днес, присъствалите в заведението дават несвързани обяснения, обясниха от МВР.

Разпитани са 13 души, както и служители на столичното заведение по повод инцидента с Благой Иванов – Багата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Криминалисти и разследващи полицаи от СДВР и Първо РУП работят активно по изясняване на инцидента, възникнал вчера. Действията на работния екип се ръководят от Софийска градска прокуратура по случая в столичния бар, при който бе ранен спортистът. Води се досъдебно производство по чл. 115 от НК.

В хода на разследването служителите на реда са разпитали 13 души от двете групи, между които e възникнал инцидентът в бар „Айс”. Снети са обяснения и от служители на заведението – управител, бармани и охранители.

До момента категорично е установено, че и двете групи са били в заведението, настанени на различни сепарета. Изяснена е самоличността на част от участниците в инцидента - те не са открити на адресите в столицата и се издирват от полицията.

Полицията ще разчита главно на записите от камерите в района.

Водещи новини

Още новини