Взривиха боса на рапаните в центъра на Варна (видео)

share

Ауди А6 се взриви в центъра на Варна около 8:10 часа

Автомобилът е гръмнал в движение на 20 метра преди светофара на кръстовището на Икономическия университет. След взрива колата е продължила да се движи и се е ударила в светофара. Движението е отцепено, а колоната от коли стига до хотел "Димят". На мястото има над 20 полицаи и пожарни коли.

Жертвата на атентата е собственикът на  фирмата "Север експорт" Йордан Харасимов. Компанията е специализирана в улов, внос, преработка и търговия на риба и рибни продукти, както и в улов, преработка и експорт на замразено месо от рапани предимно в Япония, САЩ, Корея, Виетнам и Турция.

На вътрешния пазар убедително се е наложила в националната и местна дистрибуция на риба и рибни продукти Административните, производствените и обемните хладилни помещения са изградени върху собствена земя.

Север Експорт разполага със собствени риболовни кораби, доставящи голям процент от необходимата суровина - черноморски рапани и различни видове риба, уловени в екологично чисти зони. Процесът улов - транспортиране - обработка - съхранение на готовия продукт е съобразен напълно с всички санитарни изисквания на ЕО, като главната цел е запазване неговите качества.

Йордан Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен Председател на клуба по класическа борба във Варна “Локомотив 93”. Работния персонал достигащ 150 човека е прецизно подбран с необходимата квалификация и професионален стаж. От фирмата отказаха да потвърдят смъртта на своя президент. Харасимов е зам.-председател и на браншовата организация Черноморски изгрев. Нейният председател Емил Милев изключи мобилния си телефон след като разбра, че от novini.bg се интересуват за състоянието на Харасимов.

Водещи новини

Още новини