Калин Георгиев: Примитивната жестокост говори ясно, че убийството на Виктория Маринова не е поръчково

БТВ
share

Като цивилен човек бих казал, че МВР се справи много добре. Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият главен секретар на вътрешното министерство Калин Георгиев по повод разследването на убийството на русенската журналистка Виктория Маринова.

Тази примитивна жестокост и намерените доказателства говорят съвсем ясно, че не става въпрос за подготовка, за поръчка. Може би трябва "специалистите" да дойдат и да кажат защо наговориха толкова глупости и си позволиха да дават квалификации за компетентността на полицията и прокуратурата, заяви Георгиев. Методът на работа на полицията и на прокуратурата е един и същ – никой не прави разлика каква е жертвата на престъплението, добави той.

Тежки престъпления стават навсякъде по света. Има хора, които не са като нас - начинът им на мислене не е като на нормалните хора. Няма как да направиш превенция на убийство, което не е подготвяно, посочи бившият главен секретар на МВР.

Според него по отношение на тежките престъпления МВР работи добре, а проблемите в общуването на вътрешното министерство с обществото идват от справянето с битовата престъпност.

Ресурсът на МВР трябва да се увеличава, а не да се намалява, както става в последно време, каза още Калин Георгиев.

Водещи новини

Още новини