Убиецът на Виктория Маринова е заловен в Германия (снимки)

Facebook
share

В град Щаде, на 60 км от Хамбург, е заловен предполагаемият убиец на Виктория Маринова. Той е от ромски произход и е живял в Русе. Мъжът е роден през 1997 г. и се казва Северин, съобщава Нова телевизия. Той не е познавал Виктория и я е изнасилил няколко пъти преди да я удуши и убие. Заподозреният е рецидивист, крадец и е успял да избяга в Германия след убийството в Русе.

Очаква се днес в 9:00 ч. в Министерски съвет Бойко Борисов, Сотир Цацаров и Младен Маринов ще дадат пресконференция по случая.

В ефира на Нова телевизия негови роднини заявиха, че Северин вече е бил докаран в България. Не е сигурно все още, че вече е направена ДНК експертиза, но по-рано БТВ съобщи, че при обиска в дома на Северин са открити вещи на Виктория - мобилния й телефон, ключа за колата. Един от роднините на Северин съобщи, че мъжът е напуснал Русе в неделя следобед. Той е сигурен, че Северин е убиецът.

Обезобразеното лице не жертвата е от триенето на главата й в земята при гаврите, които са продължили поне час. Това е показала съдебномедицинската експертиза.

Името, с което се подвизава във Фейсбук младежът е Селайдин Ремикса. 21-годишният мъж е женен, става ясно от профила му. В мрежата той е писал на турски език.

Хора от квартала разказаха, че той е тренирал бокс.

Припомняме, че по-рано през деня бе задържан румънски гражданин с украински произход, но той ще ще бъде освободен. Не са събрани достатъчно доказателства и улики, че това е убиецът на журналистката. Преди това пък се появи информация, че чужденец е задържан и отведен за разпит в полицията в Русе.

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов обясни, че продължават оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия за откриването на убиеца. Проверяват се хора, склонни към извършването на такива престъпления.

"Има задържан, чието алиби изясняваме. Той не е заподозрян в извършването на престъплението, тъй като изясняването продължава и към момента", заяви пред журналисти шефът на областната дирекция на полицията старши комисар Теодор Атанасов. Той уточни, че става дума за румънски гражданин с украински произход. Атанасов увери, че разследващите проверяват съпричастността към престъплението на множеството лица, но няма конкретен заподозрян.

Водещи новини

Още новини