Автобус прегази краката на 11 - годишно момиче

share

Автобус прегази краката на 11-годишно момиченце в Казанлък.

Инцидентът станал в петък около 13 ч на спирка на ул. “Ал. Батенберг” в центъра, пише "Труд".

Детето е в шок, няма опасност за живота му, нито от ампутация, съобщиха вчера от казанлъшката болница.

Кристина живее в близкото с. Шейново. В злополучния ден се прибирала от училище. Тя се приготвяла да се качи на приближаващия автобус №6, когато се подхлъзнала на заледен участък и попаднала под задната гума на спиращата кола. “Тротоарът е изчистен, но между бордюра и пътното платно има ледени купчини, където падна детето. Трябва да съдят общината заради това”, разказа очевидец.

Момиченцето незабавно е отведено от Спешна помощ в хирургично отделение на болницата в града. “Детето е със счупване на костица на ходилото на единия крак и контузна рана на другия. Оставено е за лечение”, уточниха лекуващите лекари. Според медиците то ще се възстановява дълго от травмите. Самият шофьор също е в шок от случилото се.

Кметицата на Казанлък Галина Стоянова пък вдигна на крак цялата администрация да инспектира спирките. Проверката показала, че стоянките в центъра са почистени и опесъчени, събран сняг от самото разчистване обаче има около стълбове и дървета, където вероятно е стъпило и детето. “За извозване на сняг за съжаление не могат да бъдат осигурени средства”, казаха от общината. И отчетоха, че досега за почистване били похарчени 2,168 млн. лв., а от такса смет били събрани 1,138 млн. лв. Според общинарите станалото е нелеп нещастен случай, защото спирките се почиствали всеки ден.

Водещи новини

Още новини