Студенти се биха в Американския университет в Благоевград, има ранени

Pixabay
share

Скандал между студенти е възникнал в общежитието на Американския университет в България.

Това каза за радио „Фокус“- Пирин Йорданка Шаркова, говорител на ОДМВР- Благоевград. Сигналът за инцидента е получен рано тази сутрин.

Полицейски патрул се е отзовал на сигнала. На място е установено, че има счупени два стъклопакета. Полицейските служители не са установили броя на участниците в скандала. До момента няма постъпили жалби.

От ЦСМП-Благоевград също са се отзовали на сигнала. Някои от участниците са имали леки порязвания, най- вероятно от счупените стъкла. Всички са освободени след извършените прегледи.

 Има леки материални щети в една от сградите на кампуса, за които е предприето бързо отстраняване, съобщиха от пресцентъра на Американския университет в България по повод инцидента между студенти в Благоевград.

„Мерките за сигурност и грижа за безопасността на студентите в АУБ са основен фактор за спокойния живот в университета и изграждането на студентска общност. От специализиран медицински персонал, през охрана, до отговорници за общежитията, включително със сътрудници самите студенти, сме осигурили спокойна и приятна среда за живот в сградите Скаптопара“, посочват от учебното заведение.

„Диначимният социален живот на студентите в града е извън обсега на контрол на екипа на университета, но дори и в случай на инциденти извън АУБ - стремежът ни е да осигуряваме последваща грижа от страна на екипа ни при необходимос“, заявяват от АУБ.

Водещи новини

Още новини