Бомбичка гръмна в лицето на полицайка на дербито ЦСКА - Левски (снимка+видео 18+)

share

Кървав инцидент беляза футболното дерби между отборите на ЦСКА и "Левски". Малко след началото на второто полувреме полицайка беше уцелена с бомбичка, хвърлена към униформените от сектор "Б".

Ранената жена бе изнесена от съоръжението от няколко свои колеги и откарана с Бърза помощ в болница, съобщава Sportal.bg.

Все още няма информация за състоянието на служителката на реда.

Междувременно започна безпрецедентна полицейска акция в сектор "Б" на Национа лния стадион "Васил Левски".Органите на реда издирват хулигана, който хвърли бомбичка по време на дербито. В сектора се намират няколко хиляди привърженици на "Левски". Те се пропускат един по един след щателна проверка, включително на татуировките. Заподозрените във връзка с тежкия инцидент биват задържани. Задържани са голям брой лица, чиято съпричастност към деянието предстои да бъде установена.

В резултат на предприетата от ръководството на СДВР организация, не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти по време на днешната футболна среща от първенството „Първа професионална лига“ между отборите на ПФК ”ЦСКА” и ПФК „Левски” на Националния стадион „Васил Левски”. Не бяха допуснати нарушения на обществения ред и в столицата, съобщават от МВР.

Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове, където преди началото на мача бяха задържани 9 лица – 4-ма от тях с наркотици, а 3-ма – със забранени предмети /маски и пиротехнически средства/ и двама, неизпълнили полицейско разпореждане. Още 10, във видимо нетрезво състояние, не са били допуснати да влязат на територията на стадиона. Двама полицейски служители са били ранени.

Водещи новини

Още новини