Охраната на Георги Първанов била подчинена на Алексей Петров

share

Установих че две от служителките на „Утре за всеки“ са свързани със застрахователно дружество Лев инс. Това ме навява на мисълта че Алексей Петров има общо с нашия случай.

Това заяви Ангел Бончев в предаването Бодилник по ТВ7. Шефката на фондацията „Утре за всеки“ излезе на следващия ден каза, че няма сила, която да я накара да върне тези пари. Тези пари, които бях принуден да ги даря, държавата не се намеси както трябва.

Охраната на Георги Първанов е била под пряко подчинение на Алексей Петров. Сега част от охраната на Гриша Ганчев е от бивши гардове на президента Георги Първанов, разкри Бончев. Това доказва че Георги Първанов е бил зависим от Алексей Петров. Георги Първанов предполагам, че се опитва да сдобри двете страни при конфликта – Гриша Ганчев и Алексей Петров. Три месеца по-късно мен ме отвличат, разказва Бончев. Аз бях най-близкия човек на Гриша Ганчев, бяхме от едно село. Атакувайки мен, той разбива и бизнесвръзката ми с Гриша Ганчев. Алексей Петров имаше апетити да вземе ловно стопанство Белка.

Тогава Литекс спечели търга, а Петров трудно понася загубите, посочи Бончев. Първанов обаче ги събира двамата и ги сдобрява, това го научих от свидетеля Пламен Устинов. Нямам обяснения за постъпките на моя съдружник. В момента не му е лесно, но никой не знае какво го е накарало да се отнесе към мен по този начин, каза Бончев.

В действията на Наглите има известна градация при избирането на жертвите. Човекът, който е организирал тези покушения е обучаван – това е вид тероризъм. Така се наслагва страх сред бизнесмени, полицаи. На всички е ясно, че хората, които са в ареста не са мозъка на операцията.

Общо от откупи бяха събрани 3 млн. евро. Колко пари са необходими, за да се кандидатира един човек на изборите, попита бившият бос на Литекс. Хората, които участваха в отвличанията не са в цветущо финансово състояние. Все някъде тези пари са отишли, предположи Бончев, като по този начин намекна, че средствата са отишли да финансира кампанията на Алексей Петров за кандидат-президент

Водещи новини

Още новини